Conill a l’ajillo
- Un conill tallat en trossos (1.5 Kg).
- 8 dents d’all.
- 1 llimó.
- Pebre i jolivert.
- Oli i sal.
-
– En este pas, volem aconseguir que l’oli prenga el sabor de l’all. Per a açò, en una paella posarem una tassa d’oli d’oliva i 8 dents d’all. Ho deixarem uns 30 minuts a foc lent
– Les dents d’all no han de cremar-se, si observàrem que es torren excessivament, abaixarem un poc més el foc.
– Finalment, retirem les dents d’all, i reservem l’oli.
– Reservem també 2 dents d’all que utilitzarem per a la vinagreta en el següent pas.
-
– Preparem una vinagreta de llima, que usarem com a salsa per al conill i les creïlles.
– Utilitzarem 8 cullerades d’oli oliva, el suc de mig llima, i els 2 dents d’all que havíem reservat del pas anterior.
– Piquem bé els 2 dents d’all amb un morter, fins a deixar-los com un puré. A continuació, afegim l’oli a poc a poc sense deixar de remoure, amb l’ajuda d’unes varetes manuals. Finalment afegim la llima, una culleradeta de jolivert picat i ho batem fins a deixar-ho ben lligat.
– Nota: l’oli de la vinagreta no és el que hem preparat en el pas anterior, hem d’usar un bon oli d’oliva verge.
-
– Per a fregir els trossos de conill, utilitzarem l’oli amb sabor a all que hem preparat al principi.
– Posem l’oli a calfar a foc mig-alt. Quan estiga calent, afegim el conill, prèviament salpebrat, i ho fregim fins a deixar-ho dauradet i cruixent (uns 3 minuts per cada costat).
-
– Piquem una dent d’all molt finit.
– Posem 4 o 5 cullerades de l’oli amb sabor a all en una cassola de fang (podríem utilitzar també una paella) , afegim l’all picat i ho ofeguem breument, incorporem el conill i ho deixem 3 minuts més.
– El servim amb unes creïlles fregides i afegim la vinagreta de llima per damunt.